Stäng
dc126f
Mat
642276
f28a23
6b6154
21a3a1

Aktuellt

Elevhälsoenkäter digitaliserade i PMO

Elevhälsoportalen erbjuder elevhälsoenkäter för årskurs 4-6 och 7-9 i grundskolan, samt årskurs 1-3 i gymnasiet. Sedan februari 2019 finns de även digitalt i journalsystemet PMO (och sedan tidigare i ProReNata och Joliv). Vid intresse av att använda dessa enkäter i PMO, vänligen kontakta: forsaljning.se@cgm.com

Seminarier och utbildningar

Under våren anordnas workshops för skolor och förskolor som vill veta mer om hur man använder portalen och dess verktyg. Inbjudan gäller endast kommuner inom region Stockholm och har gått ut till alla kontaktpersoner. Om man vill delta, vänligen anmäl enligt nedanstående information:

Workshop för skolor

Denna workshop handlar om hur man använder portalen i sitt dagliga arbete. Vi kommer att varva både praktisk information och genomgångar med interaktiva delar och "eget arbete". Mer information med fullständig agenda m.m. kommer lite längre fram, men det går bra att anmäla sig redan nu.

När: Torsdag 4 april 2019, kl. 13.30-16
Var: Centrum för arbets- och miljömedicin,  Solnavägen 4, Stockholm, plan 10, Lokal Tor
Anmälan: Skriv ett mail till elevhalsoportalen.slso@sll.se med deltagarnamn, yrkesroll, skola och eventuella allergier/kostönskemål senast måndag 25 mars, om man vill delta.

Workshop för förskolor

Denna workshop handlar om hur man använder portalen i sitt dagliga arbete. Vi kommer varva både praktisk information och genomgångar med interaktiva delar och "eget arbete". Mer information med fullständig agenda m.m. kommer lite längre fram, men det går bra att anmäla sig redan nu.

När: Torsdag 9 maj 2019, kl. 13.30-16
Var: Centrum för arbets- och miljömedicin,  Solnavägen 4, Stockholm, plan 10, Lokal Tor
Anmälan: Skriv ett mail till elevhalsoportalen.slso@sll.se med deltagarnamn, yrkesroll, förskola och eventuella allergier/kostönskemål senast torsdag 2 maj, om man vill delta.

Uppdatering och förändring/utveckling av hemsidan

Sedan hösten 2018 har hemsidan uppdaterats och utvecklats, och inkluderar bland annat:

  • Förklaring av ord/termer

  • Utfällbara texter

  • Ny plats för Skolhälsonyckeln och Elevhälsoenkäterna

  • Genomgång/granskning och uppdatering av informationstexter för samtliga hälsoområden

  • Genomgång/granskning och uppdatering av rekommenderade insatser för samtliga hälsoområden

Man kan läsa mer om dessa förändringar här.

Viktigt! Uppdatera kontaktuppgifter för förskolor och skolor

När man skapar ett konto på Elevhälsoportalen behövs kontaktuppgifter till två personer. Kontaktuppgifterna används för att skicka nyhetsbrev, inbjudan till workshops eller annan information. För att information ska komma fram är det därför viktigt med uppdaterade kontaktuppgifter och att uppdatera dessa vid behov (exempelvis vid avslutad tjänst).

Uppdatering av kontaktuppgifter sker, vid inloggning, under inställningar som ligger högst upp till höger på sidan.